‘En nog steeds zijn ze samen…’

Een heerlijke zomerse dag in Tilburg. Een jongeman komt ‘De Burgerij’ winkel in gelopen. Hij fietst hier bijna iedere dag langs maar is nog nooit binnen geweest. Hij vraagt zich af wat voor restaurant we zijn: “het ziet er altijd zo gezellig uit, en ik ben op zoek naar een romantisch restaurant voor mij en m’n date”, vertelt hij. 

Na een tijdje gekletst te hebben en een kleine rondleiding door onze winkel, brasserie en bed & breakfast is zijn plan klaar. Hij wil indruk maken. Hij vraagt aan mij of ik toevallig iets bijzonders kan regelen voor vanavond, en dat kunnen wij gelukkig altijd!

Buiten is de zon steeds feller aan het schijnen en zie ik mensen in strandkleding met kleedjes en picknickmandjes wandelen. De jongen lijkt lichtelijk jaloers als een jongen en meisje romantisch samen met een fles wijn en een stokbrood voorbij komen. Ik stel voor dat hij op zijn date niet gewoon in een restaurant gaat eten, maar gaat picknicken. Romantisch samen in het bos zonder alle drukte van een terras.

Het eten kan hij gewoon bij ons mee nemen; geen urenlange zoektocht in de supermarkt. Bij ons haalt hij de beste en lekkerste producten. Alles ligt netjes op een houten plank; onze mooiste charcuterie, kazen en paté met bijpassende chutneys, garnituren, broodjes en natuurlijk een bakje olijven en huisgemaakte kruidenboter.

Om het plaatje compleet te maken hebben we alle wijnen uit het restaurant ook lekker in de winkel staan. Hij kiest voor een koud flesje Viognier.

Dit is allemaal alweer 2 jaar geleden, maar nog steeds zijn Loes en de jongen samen.  Nog regelmatig komen ze samen een Plateau Buitengewoon To Go ophalen. Ook zoeken ze soms wat losse hammen, kazen en andere delicatessen uit in de winkel.

Wil je zelf ook iemand verassen met een Plateau To Go, een lekker kaasje of een mand vol lekkere producten? Kom dan eens kijken in onze winkel en wij helpen je graag verder.

Geschreven door: Gwen Vollering

Deel dit op social media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin