WINKEL
BRASSERIE
Bienvenue! In De Burgerij vind je een sfeer die interessante ontmoetingen mogelijk maakt. De sfeer die we zo goed kennen van onze vakanties in Frankrijk. Hier dompelen we jou graag in onder.
Van boerenkool tot kaviaar
Dat is waar wij voor staan. Je kunt in onze brasserie elke dag van een huisgemaakte stamppot genieten, maar je kunt je ook ultiem laten verwennen met een diner ensemble. Probeer zeker eens ons bekende Plateau Burgerij. Hartig: met bijzondere kazen, charcuterie en verfijnde olijfolies. Of zoet: met luxe patisserie en bonbons.
Oesterborrel
Elke donderdagavond is er bij ons buiten de Oesterborrel. Proef verschillende soorten oesters onder het genot van een glas Sec of een andere bijpassende wijn.

Wat schaft de pot...
Afhankelijk van de markt, het seizoen, het weer en ideeën in de keuken, serveren wij wisselende hoofdgerechten.
Verrassende Plateaus
Specialiteit van het huis, ook lekker als voorgerecht
Plateau Burgerij
Onze gerenommeerde plank met de beste charcuterie en kazen uit ons assortiment
klein
groot
Plateau Visserij (met zallo of oesters)
Rijkelijk belegd plateau met gerookte vis, salade, garnalen, mosselen en garnituur
klein
groot
Seizoensplateau - Wildplateau
Met gevulde camembert (250g)
Of met Vacherin Mont d'Or (500g) i.p.v. gevulde camembert (250g)
Plateau Vegetarisch
Avontuurlijke plank met wisselende warme en koude gerechten
klein
groot
VOOR DE KLEINE BURGER: Plateau Enfant
Ham, kaas, keuze uit jam of Nutella, fruit, brood en een macaron
Om mee te beginnen...
Soepen
Uiensoep uit Parijs
Gegratineerd - met brood en kruidenboter
Pompoensoep met ras el hanout
met brood en kruidenboter
Maaltijdsalades
Burgerij (ook vega mogelijk)
Warme geitenkaas, gerookte eendenborst, stoofpeer, dadel, noot en kaantjes
Visserij
Diverse soorten vis, o.a. gerookte Noorse zalm en Hollandse garnalen
Uit onze winkel
Ambachtelijk brood
Met olijfolie, kruidenboter, knoflookolijven en fuet
Voor de Kleine Burger
Vanaf 17.00 uur.
Stamppotje
Met balletje Burgerij
Crêpe
Poedersuiker met stroop of Nutella
Quiche vegetarisch
Witlof, stoofpeer, blauwe kaas
Burgerij Fromage
Vacherin Mont d'Or
met chutney, ambachtelijk brood en garnituur
Burgerij Charcuterie
Mangalica
24 maanden - pata negra 40g
Carpaccio van gerookte eendenborst
met vijg en aceto balsamico
Eendenmousse/wildpaté
met veenbessen en brood
Assiette charcuterie
Verschillende soorten charcuterie en garnituren
Visserij specialiteiten
Oesters premier cru (met citroen & peper)
* met rodewijnazijn of furikake 0,50
3 stuks
6 stuks
Nuri Portugese sardines (diverse smaken)
Met zeewiersalade en brood
Zallo - buik van witte tonijn
Met zeewiersalade en brood
Assiette vis
Verschillende soorten gerookte vis en Hollandse garnalen
Hoofdgerechten
Burgerij Klassiek
Stamppot van 't moment
Met balletje Burgerij
Quiche Vegetarisch
Witlof, stoofpeer, blauwe kaas - met salade
Côtes de Boeuf (per 2 personen)
Van de grill en getrancheerd, met saus naar keuze
Guido's Klassieker
Jachtschotel - zuurkool, puree en wildstoof met huisgemaakte appelcompote
Burgerij Buitengewoon
Vis van 't moment
Wat de zee ons brengt
Vis Extravagant
Wat de zee ons brengt
Magret de canard
Met preiselbeerenjus
Dry aged rode biet (vegetarisch)
Met paddestoelen risotto en truffelcrème
Bavette Black Angus
Met saus naar keuze
Deer Wellington (per 2 personen)
Met saus naar keuze
Bij de hoofdgerechten worden seizoensgroenten geserveerd met aardappelgarnituur
Diner Ensemble
T/m 5 personen serveren wij à la carte. Wil je met een groep vanaf 6 personen aanschuiven, dan serveren wij voor de hele tafel één menu.
Menu Klassiek - 3 gangen (vanaf 2 personen)
Plateau Burgerij | Burgerij Klassiek gerechten - keuze van de chef | Plateau Grand Dessert
Menu Buitengewoon - 3 gangen (vanaf 2 personen)
Plateau Burgerij | Burgerij Buitengewoon gerecht naar keuze | Plateau Grand Dessert
I.p.v. Plateau Burgerij een Plateau Visserij + 10,00 p.p.
Menu Vegetarisch - 3 gangen (vanaf 2 personen)
Plateau Vegetarisch | Wisselend vegetarisch gerecht - keuze van de chef | Plateau Grand Dessert
Menu Côte de Boeuf - 3 gangen (per 2 personen)
Plateau Burgerij | Côte de Boeuf | Plateau Grand Dessert
I.p.v. Plateau Burgerij een Plateau Visserij + 10,00 p.p.
Menu Deer Wellington - 3 gangen (per 2 personen)
Plateau Burgerij | Deer Wellington | Plateau Grand Dessert
I.p.v. Plateau Burgerij een Plateau Visserij + 10,00 p.p.
Nagerechten - Lekkernijen
Plateau Grand Dessert!
Luilekkerland op een plank!
klein
groot
Fromage Burgerij
Drie soorten kaas
Vijf soorten kaas
Spektaculair
kaneel-bastogne-amarenenen ijs met aceto balsamico
Burgerijsje
Twee bollen ijs met vers fruit en crème suisse
Friandises
Vijf lekkernijen - van onze huispatissier Alice Dutilly
Appel-perentaart van ons mam
Met crème suisse
Patisserie gebakje van Alice
Met crème suisse
Voor al onze producten geldt: indien voorradig. Prijswijzigingen voorbehouden.
Smullen in de middag tot 17.00 uur
Verrassende plateaus
ONZE SPECIALITEIT
Plateau Burgerij
Onze gerenommeerde plank met de beste charcuterie en kazen uit ons assortiment
klein
groot
Plateau Vegetarisch
Avontuurlijke plank met wisselende warme en koude gerechten
klein
groot
Seizoensplateau - Wildplateau
Met gevulde camembert (250g)
Met Vacherin Mont d'Or i.p.v. gevulde camembert (250g)
Voor de Kleine Burger: Plateau Enfant
Ham, kaas, keuze uit jam of Nutella, fruit, brood en een macaron
Plateau Visserij zallo of oesters
Rijkelijk belegd plateau met gerookte vis, salade, garnalen, mosselen en garnituur
klein
groot
Plateau du Pain
Keuze uit beleg volgens de broodjes op onze brasserie kaart
6 halve broodjes (3 soorten beleg)
10 halve broodjes (5 soorten beleg)
Soepen
Uiensoep uit Parijs
Gegratineerd - met brood en kruidenboter
Pompoensoep met ras el hanout
met brood en kruidenboter
Maaltijdsalades
Burgerij (ook vega mogelijk)
Warme geitenkaas, gerookte eendenborst, stoofpeer, dadel, noot en kaantjes
Visserij
Diverse soorten vis, o.a. gerookte Noorse zalm en Hollandse garnalen
Warme Lunch
Quiche - vegetarisch
Witlof, stoofpeer en blauwe kaas - met salade
Guido's Klassieker
Jachtschotel - zuurkool, puree en wildstoof met huisgemaakte appelcompote
Stamppot van 't moment
Met balletje Burgerij
Lekkernij
Burgerijsje
Twee bollen ijs met vers fruit en crème suisse
Spektaculair
kaneel-bastogne-amarenen ijs met aceto balsamico
Friandises
5 lekkernijen van onze huispatissier Alice Dutilly
Appel-perentaart van ons mam
Met crème suisse
Patisserie gebakje van Alice
Met crème suisse
Fromage Burgerij
3 soorten kaas
5 soorten kaas
Broodjes
Broodje Jaap (warm)
Pesto, kaas, nootham, spek, paprika, rode ui, zontomaat, champignon, truffelmayonaise
Broodje Burgerij Onze Ham
Teruel 24 maanden, garnituur
Bal Burgerij
Gehaktbal in jus, Belze mayonaise, garnituur
Carpaccio Filet d'Anvers
Pesto, truffelmayonaise, notenmix, parmezaan
Préparé de luxe
Filet americain, ei, Belze mayonaise, garnituur
Brandweer
Préparé de luxe met sambal van opa Co
Pastrami van rund
Pestomayonaise, garnituur
Taleggio met Burgerij Onze Ham (warm) - NIEUW -
Bijpassende garnituur
Comté kaas 22 mnd
Mosterd-madeira, noten, garnituur
Warme Brie
Honing, notenmix, garnituur
Roomkaas met bieslook en komkommer (vegan)
Bijpassende garnituur
Kingkrabsalade
Bijpassend garnituur
Gerookte Noorse zalm
Ei, wakame, furikake kruiden,garnituur
Burgereitje
met 3 eieren en garnituur
met ham, kaas of spek +1,00
Plateau Grand Dessert
Luilekkerland op een plank. Verrassing aan tafel!
Voor al onze producten geldt: indien voorradig. Prijswijzigingen voorbehouden.
DE BURGERIJ DRANKEN
De Burgerij - Onze Wijn
Sauvignon - Riesling - Tempranilo
Aperitief
De Burgerij Onze Gin - fris of kruidig
Dame Jeanne- Champagnebier
-vol en fruitig
Ricard Pastis
-anijs- met ijs en water
De Burgerij Onze Bubbel
Mousserende wijn
De Burgerij Onze Bubbel
Champagne Grande Réserve Millesimé
Aroma’s van appel, peer en gekonfijt steenfruit, getoast brioche en een tikje honing. Klassiek, soepel en goed in balans. Als aperitief of bij oesters. Uitstekend bij Plateau Visserij of als tegenhanger stevige stamppotten.
Cocktail
Espresso Martini
Hierbas de las dunas
met perensap en rozemarijn
Pornstar Martini
met vanille wodka, Passoa en passievrucht
Barcelo Rum
met gember, kaneel, sinaasappel, Fever-Tree tonic en munt
Mocktail
Gember Mocktail
met munt, kaneel, en Fever-Tree tonic
Rue du Nord Mocktail
met Appelaere perensap, limoen, Fever-Tree gingerale en tijm
Monin speciale siroop
met Purezza plat of bruis
Rouge
Granaatappel - vlierbloesem
Burgerij IJsthee
Smaken: groen of citroen - met bijpassende garnituren
Witte wijn
FRIS
Verdejo, De Burgerij, Jumilla, Spanje
Rijpe, frisse stijl Verdejo met in de afdronk fruitige en verfrissende zuren. Spannend glas! Lekker als aperitief, bij salades, schaal- en schelpdieren, rauwe hammen, geitenkazen en plateau Visserij.
Pouilly-Fumé-Sauvignon, Domaine Salmon, Pouilly sur Loire, Frankrijk
Rijpe citrustonen en steenfruit, lichte bloemigheid en stenige, minralige zuren met verfrissende finish en lange afdronk. Bij delicate vis of schaal- en schelpdieren, frisse salades en zachte kazen en natuurlijk ons Plateau Visserij.
RIJP
Riesling trocken De Burgerij, Mosel, Duitsland
Rijke en rijpe wijn met goede zuren. Zo hoort een échte Mosel Riesling te smaken! Bij confit de canard, licht pittige gerechten en gerechten met lever of eendenmousse. Of bij gepocheerde witvis, garnalen, kreeft, bouillabaisse en mediterrane gerechten.
Chablis Premier Cru, Domaine des Genèves, Bourgogne, Frankrijk
Rijpe appel, geroosterde en boterachtige aroma’s. Noten en honing met verfrissende fruitigheid en mineralige afdronk. Compact en gul. Bij romige vis en schaal- en schelpdieren als boterige snowcrab. Ook geweldig bij wit vlees zoals one overheerlijke .
VOL
Chardonnay Prestige, De Burgerij, Languedoc, Frankrijk
Volle, romige en fruitige Chardonnay met zeer goed hout-gebruik. Klassieke ‘Bourgogne’- achtige stijl met een zachte afdronk. Bij gebakken vis, witvlees, gevogelte en rijpe- en romige kazen.
Montagny 1er cru, Vielles Vignes, Domaine Berthenet, Bourgogne, Frankrijk
Fris, zuiver en rijk. Heerlijke aroma’s van appel, limoen en getoaste brioche. In de mond krachtig, rond en gebalanceerd met een heerlijke, aanhoudende afdronk. Bij Plateau Visserij, kreeft Thermidor, botergebakken tarbot of griet en romige kazen.
Rosé wijn
Rosé Les 5 Vallées, Domaine Paul Mas, Zuid-Frankrijk
Mooi bouquet met aroma’s van kersen en rood fruit dat zich ontwikkelt tot tonen van zwarte bessen en aardbeien. Rond, evenwichtig, fruitig en sappig. Heerlijk aperitief, bij salades of bij zachte kazen en charcuterie.
Rode wijn
FRIS EN SAPPIG
Merlot Prestige De Burgerij, Languedoc, Frankrijk
Elegante, rijpe en fruitige Merlot wijn. Zo smaakt een klassieke Merlot uit het zuiden van Frankrijk. Ook erg lekker om licht koel te drinken! • Bij Plateau Burgerij / vegetarisch, witgevogelte, rosévlees, lam, lichte stoofgerechten of eend.
Château des Tours Brouilly, Beaujolais, Frankrijk
Fris, intens en boers, rood fruit als aardbei, kersen en cassis. Zweem van frisse kruiden en pioenroos. Gevulde, sappige frisse afdronk. Bij roodvlees, charcuterie en zachte kazen. Heerlijk bij confit de canard en Plateau Burgerij!
RIJP EN VOL
Tempranillo Tinto De Burgerij, Jumilla, Spanje
Rijp zwart fruit, kruidige aroma’s en rijk van smaak. Heerlijk zwoel en vol in de afdronk. Bij gegrild en gebakken rood vlees. Lichte stoofvleesgerechten en gerijpte kazen.
Châteauneuf-du-Pape, Château Maucoil, Rhône, Frankrijk
Volle, diepe en rijke aroma’s van zwart fruit en mediterraanse kruiden. Een stevige gevulde afdronk met mooie tannine. Klassiek en gevuld. Bij côte de boeuf of boeuf bourguignon en wildgerechten. Geweldig aan te raden klassieke combinaties.
KRACHTIG EN COMPLEX
Tinto Porta De Burgerij, Alentejo, Portugal
Overrijp fruit, boers, kruidig, vol en complex. Afkomstig uit het warme zuiden van Portugal. Bij krachtig roodvlees, gegrild roodvlees, rijke stoofgerechten, côte de boeuf.
Saint-Émilion Grand Cru, Château Rozier, Bordeaux, Frankrijk
Bossige tonen van bes, pruim en een hint vanille en ceder. Een rijk gevuld glas met soepele tannines en een lange afdronk. • Bij onze roodvlees bereidingen, zowel gegrild als gestoofd. Heerlijk bij wild, patés en harde kazen.
Dessertwijn
Beerenauslese Weinhaus Steffen Rheinhessen, Moezel
Fijn bouquet van rijpe perzik en mango met een vleugje honing. Zeer elegant en complex. Lichte en stijlvolle afdronk. Dé wijn bij Plateau Grand Dessert en geweldig klassiek naast ons moeders appel-perentaart.
Sauternes Château Fontebride Sauternes, Bordeaux - 0,375 l
Edelzoete, zeer rijke en aromatische wijn. Vanille, perzik, abrikoos en gekonfijt fruit. Lichte tonen van karamel en honing. Perfect bij het Plateau Grand Dessert en Burgerijsje. Traditioneel bij onze eendenmousse, paté en blauwaderkazen.
Port en sherry
Ruby Port Late Bottled Vintage
Topper in expressie en fruit. Heerlijk bij Fromage Burgerij.
Tawny Port 10 years old 'Soalheira'
Intens, rijp. Ceder, gedroogd fruit, specerijen. Heerlijk bij Fromage Burgerij!
Pedro Ximinez sherry, Micaela, Bodegas Baron, Jerez
Dik, rijp en vol van smaak. Heerlijk bij chocolade en rijpe harde kazen!
BIERSELECTIE
Vraag naar ons ruime assortiment wisselende speciaalbieren!
Bier op fles
Hertog Jan pilsener
5%
Blanche Namur
Witbier 4,5%
Paulaner Hefe-Weizen
Witbier 5,5%
Nouveau Riche - De Dochter van de Korenaar
Witbier - 6,2%
Strandgaper - Scheldebrouwerij
Blond bier 6,2%
Papegaei - Brouwerij Verstraete
Blond bier 8%
Ode aan onze Roland: Westmalle Tripel
Tripel 9,5%
Paix Dieu
Tripel 10%
La Trappe Isid'or
Trappist, amberkleur 7,5%
Bravoure
Amberkleurig rookbier - 6,5%
Belle fleur IPA - De Dochter van de Korenaar
Lichtblond - 6%
Crime Passionnel IPA - De Dochter van de Korenaar
7,5%
Dulle Griet - Scheldebrouwerij
Dubbel bier 6,5%
Tynt Meadow Trappist
Dubbel bier 7,4%
Alcoholvrij en -arm bier
La Trappe Nillis
Trappist 0,0%
Bières des Amis
0,0%
Playground I.P.A.
0,5%
Krombacher Weizen Zitrone
0,5%
Voor al onze producten geldt: indien voorradig. Prijswijzigingen voorbehouden.