WINKEL
BRASSERIE
Bienvenue! In De Burgerij vind je een sfeer die interessante ontmoetingen mogelijk maakt. De sfeer die we zo goed kennen van onze vakanties in Frankrijk. Hier dompelen we jou graag in onder.
Van boerenkool tot kaviaar
Dat is waar wij voor staan. Je kunt in onze brasserie elke dag van een huisgemaakte stamppot genieten, maar je kunt je ook ultiem laten verwennen met een diner ensemble. Probeer zeker eens ons bekende Plateau Burgerij. Hartig: met bijzondere kazen, charcuterie en verfijnde olijfolies. Of zoet: met luxe patisserie en bonbons.
Oesterborrel
Elke donderdagavond is er bij ons buiten de Oesterborrel. Proef verschillende soorten oesters onder het genot van een glas Sec of een andere bijpassende wijn.

Wat schaft de pot...
Afhankelijk van de markt, het seizoen, het weer en ideeën in de keuken, serveren wij wisselende hoofdgerechten.
Verrassende Plateaus
Specialiteit van het huis, ook lekker als voorgerecht
Plateau Burgerij
Rijkelijk gevulde plank met heerlijke charcuterie, paté en kazen uit ons assortiment
klein
groot
Plateau Buitengewoon
Onze gerenommeerde plank met de beste charcuterie, mousse, kazen uit ons assortiment
klein
groot
Plateau Fruits de Mer
Combinatie van diverse schaal- en schelpdieren met o.a. kreeft, snowkrab en oesters
klein
groot
Plateau Vegetarisch
Avontuurlijke seizoensplank met wisselende smaakcombinaties
klein
groot
Om mee te beginnen...
Oesters
furikake of rode wijn azijn +0,50
gegratineerd met reblochon + 1,00
Geay Cru
Met citroen
Salades
Warme geitenkaas
Groentegarnituur, druiven, noten
Met uitgebakken Lardo + 2,50
klein
groot
Visserij
Keuze van de chef
klein
groot
Burgerij
Pastrami van rund, comtékaas, groentegarnituur, pestomayonaise en cornichons - ook vegetarisch mogelijk
klein
groot
Soepen
Uiensoep uit Parijs
Gegratineerd
Delicatessen
Ambachtelijk brood
Met olijfolie, Franse roomboter, knoflookolijven
Jambon Bayonne
Franse ham, 12 maanden
40 gram
80 gram
Mangalica
Spaanse ham, +24 mnd
40 gram
80 gram
Rillettes - gans of varken
Met brood en chutney
Carpaccio Filet d'Anvers
Pesto, truffelmayonaise, noten, parmesan
Conserven
Nuri Portuges sardines
Met brood
Zallo
Buik van witte tonijn - met brood
Hoofdgerechten
Burgerij
Stamppot van 't moment
Met balletje Burgerij - voor nog geen tientje
Quiche Vegetarisch
Spinazie met geitenkaas en tomaat
Guido's Klassieker
Wisselend gerecht
Visserij Specialiteiten
Snowkrabpoten gekookt 400 gram of
Kreeft gekookt 500 gram
Buitengewoon
Black Angus Bavette
200 gram - met béarnaisesaus
Vlees van 't moment
Tonijnsteak
van de grill - met sesamfoam
Vis van 't moment
Extravagant
Chateaubriand
450 gram - met béarnaisesaus
Côtes de Boeuf
Dry aged 21 dagen, getrancheerd
Bij de hoofdgerechten worden seizoensgroenten geserveerd met aardappelgarnituur
Diner Ensemble
T/m 5 personen serveren wij à la carte. Wilt u met een groep aanschuiven, dan serveren wij voor de hele tafel één menu.
Menu Burgerij - 3 gangen
Plateau Burgerij | Burgerij gerechten - keuze van de chef | Plateau Grand Dessert
Menu Buitengewoon - 3 gangen
Plateau Buitengewoon | Vis van 't moment of Vleesgerecht - keuze van de chef | Plateau Grand Dessert
Menu Vegetarisch - 3 gangen
Plateau Vegetarisch | Wisselend vegetarisch gerecht - keuze van de chef | Plateau Grand Dessert
Menu Kreeft - 3 gangen
Plateau Burgerij | Kreeft | Plateau Grand Dessert
Plateau Buitengewoon i.p.v. Plateau Burgerij +10,00
Menu Côte de Boeuf - 3 gangen (per 2 personen)
Plateau Burgerij | Côte de Boeuf | Plateau Grand Dessert
Plateau Buitengewoon i.p.v. Plateau Burgerij +10,00
Menu Extravagant - 5 gangen (vanaf 2 personen)
Fruits de Mer | Charcuterie | Chateaubriand | Plateau Fromage | Plateau Grand Dessert
Nagerechten
Plateau Grand Dessert!
Luilekkerland op een plank! Vraag naar de mogelijkheden voor een combinatie van kaas/zoet.
Fromage Burgerij
Drie soorten kaas
Fromage Buitengewoon
Vijf soorten kaas
Friandises
Vijf zoete lekkernijen
Karamel zeezout ijs
Probeer dit eens met onze Mestral olijfolie
Patisserie
Bijzondere gebakjes - kijk in de winkel
Appel-perentaart van ons mam
met vanille roomijs en crème suisse
Burgerijsje
Twee bollen ijs met vers fruit en crème suisse
Smullen tussen de middag van 11.00 - 17.00 uur
Verrassende plateaus
Specialiteit van het huis
Plateau Burgerij
Rijkelijk gevulde plank met heerlijke charcuterie, paté en kazen uit ons assortiment
1 persoon
2 personen
Plateau Buitengewoon
Onze gerenommeerde plank met de beste charcuterie, mousse, kazen uit ons assortiment
1 persoon
2 personen
Plateau Fruits de Mer
Combinatie van diverse schaal- en schelpdieren met o.a. kreeft, snowkrab en oesters
1 persoon
2 personen
Plateau Vegetarisch
Avontuurlijke seizoensplank met wisselende smaakcombinaties!
1 persoon
2 personen
Plateau du Pain
Keuze uit: Broodje Jaap | Bal Burgerij | Warme brie met noten | Noorse zalm | Filet d’Anvers | Pastrami | Préparé de Luxe | Huisgemaakte tonijnsalade
6 halve broodjes (3 soorten beleg)
10 halve broodjes (5 soorten beleg)
Plateau Dessert
Luilekkerland op een plank. Verrassing aan tafel!
Soepen
Uiensoep uit Parijs
Gegratineerd
Salades
Geserveerd met brood
Warme geitenkaas
Groentegarnituur, druiven, noten
Met uitgebakken Lardo + 2,50
klein
groot
Visserij
Keuze van de chef
klein
groot
Burgerij
Pastrami van rund, comtékaas, groentegarnituur, pestomayonaise en cornichons - ook vegetarisch mogelijk
klein
groot
Warme Lunch
Quiche - vegetarisch
Spinazie, geitenkaas en tomaat
Guido's Klassieker
Wisselend gerecht
Black Angus bavette
200 gram - met brood en salade
Lunch Ensemble 3 gangen
Uiensoep uit Parijs | Plateau met quiche, Guido's Klassieker, brood en salade | Plateau Grand Dessert
minimaal 2 personen p.p. 25,00
Broodjes
Broodje Jaap
Pesto, kaas, Gascogne ham, Brugs spek, paprika, rode ui, champignon, truffelmayonaise
Bal Burgerij
Gehaktbal in jus, Belze mayonaise, Franse roomboter, salade
Brie met noten
Brie, walnoot-pecan-hazelnoot, honing, rucola
Préparé de luxe
Filet americain, kappertjes, ei, rode ui, cornichons, zontomaat, rucola, Belze mayonaise
Huisgemaakte tonijnsalade
Tonijnsalade, rucola, rode ui, kappertjes, tomaat, pijnboompitten
Gerookte Noorse zalm
Zalm, ei, rode ui, kappertjes, cornichons, tomaat, rucola, pijnboompitten
Pastrami van rund
Pastrami, pestomayonaise, rucola, cornichons, krokante uitjes, pijnboompitten
Filet d'Anvers
Filet d'Anvers, pesto, truffelmayonaise, rucola, kappertjes, cornichons, zontomaat, pijnboompitten, noten en parmesan
Burgereitje
3 eieren
met ham, kaas of spek
Lekkernij
Friandises
5 lekkernijen
Patisserie
Neem een kijkje in de winkel
Appel-perentaart van ons mam
slagroom +0,50
WIJNSELECTIE
Aperitief De Burgerij
Gentille Sec, De Burgerij
Saint Germain likeur
Met Gentille Sec en munt
Pommeau de Normandie
Met Gentille Sec
Ricard Pastis
Mousserende wijn
Gentille Sec, De Burgerij
Saumur Brut
Gratien & Meyer, Loire
Mocktail
Gember Mocktail
Met munt, kaneel, sinaasappel en Fever-Tree tonic
Cocktail
Chartreuse
Met Fever-Tree ginger ale, limoen en munt
Gabriel Boudier Saffron Gin
Met Fever-Tree tonic, citroenzeste en tijm
Ron Barcelo
Met limoen en Coca Cola
Ron Barcelo
Met gember, kaneel, sinaasappel, Fever-Tree tonic en munt
Monin speciale siroop
met Purezza plat of bruis
Rouge
Granaatappel - vlierbloesem
Rose
Mandarijn - aardbei
Violet
Bramen - komkommer
Monin
Diverse smaken - vraag ernaar!
Witte wijn
FRIS
Sauvignon Blanc Gentille, De Burgerij, Loire
Elegant, fruitig en verfrissende zuren
Picpoul de Pinet, La Croix Gratiot, Languedoc, Zuid-west
Geconcentreerd, mineralen, rijk, verfrissende zuurgraad
RIJP
Very Viognier, Anne de Joyeuse, Limoux
Rijp geel fruit, rond, verfijnend en romig met elegante frisheid in de afdronk
Riesling, Kuhlmann, Alsace
Rijp geel fruit, kruidig en intens
VOL
Chardonnay Gentille, De Burgerij, Loire
Krachtig, rijp en romig met een fijne zuurgraad
Chardonnay Limoux, Anne de Joyeuse Limoux
Aroma's van perzik en brioche, met uitgebalanceerde houttonen
Rode wijn
FRIS EN SAPPIG
Merlot Gentille, De Burgerij, Midi
Elegant, verfijnd, lichtkruidig en fruitig
Cabernet Franc, Château de Fesles, Loire
Boers, rijp fruit, fris met een intense afdronk
KRACHTIG EN COMPLEX
Grande Resèrve Pa Si Vite, Langedoc
Vol, krachtig, aards en complex
Château Labadie Médoc Cru Bourgeois
Klassiek, boers en rijk, rijp fruit
RIJP EN VOL
Pinot Noir Vieilles Vignes, Maison Diable, Corsica
Intens kruidig met veel fruit, bramen, aardbei
Corbières Rouge, La Selection, Vieux Parc, Corbières
Rijp zwart fruit met kruidige aroma's, rijk en met rokerige houttonen
Rosé wijn
Grenache Rosé Gentille, De Burgerij, Midi
Rijp fris fruit met een kruidige touch
Mas de Longchamps, Benoit, Provence
Rijp fris fruit met een kruidige touch
Dessertwijn, port en sherry
Coteaux de Layon 'Prestige de Pleiss' Les Vins Drouet Frères, Loire
Edele rotting, honing, rijp tropisch fruit, uitdagend!
Ruby Port Late Bottled Vintage 2014
Topper in expressie en fruit
Tawny Port 10 years old 'Soalheira'
Krachtig intens rijpe port
Pedro Ximinez Micaela, Bodegas Baron, Jerez
Dik, rijp en vol van smaak
BIERSELECTIE
Van de tap
Hertog Jan pilsener
25cl
Bier van 't moment
Strandgaper
Scheldebrouwerij 6,2%
Vraag naar ons ruime assortiment wisselende speciaalbieren!
Dochter van de Korenaar
Brouwerij De Dochter van de Korenaar is een begrip bij de bierliefhebber door de constante kwaliteit en avontuurlijke receptuur.
Belle Fleur IPA
Lichtblond, intens met dry-hopping, 6%. Fijn als aperitief.
Finesse
Zachte driegranen triple van gerst, tarwe en roggemout, 8,5%. Lekker bij plateaus.
La Renaissance Silver - 50 cl
Engelse IPA met langdurige rijping op witte bourgognevaten (Puligny-Montrachet), 7%. Bij oesters en Plateau Fruits de Mer.
L’Ensemble di Montalcino - 33 cl
Volmout gestewijn, 13 %. Wordt eenmaal per jaar gebrouwen. Zeer smakelijk bij côte de boeuf en chocolade.