De bier-spijs combinaties van De Burgerij

Wist je dat we bij De Burgerij net zo gepassioneerd zijn over bier-spijs, als wijn-spijs combinaties? Zo doen wij steevast mee aan de Dwaalboktour en ‘Beer, What Else?’ wandeling, hebben we ieder seizoen een nieuw assortiment wisselende bieren en bezoeken we regelmatig brouwerijen zodat onze kennis op peil blijft.

We vroegen zelfverklaarde biersommelier Ward wat de beste bier-spijs combinaties van De Burgerij zijn. Om de lunch, borrel of avond te openen spant de Strandgaper van de Scheldebrouwerij uit het Belgische Hoogstraten de kroon. Dit vriendelijke maar spannende blonde bier past uitstekend bij visgerechten. ‘Dit bier schreeuwt om een mosselpan’, schrijven de makers van het brouwsel. Om deze reden schenken we de Strandgaper, en alle andere bieren van de Scheldebrouwerij bij ons tweede restaurant: De Visserij aan de Piushaven.

Waar de Strandgaper smaakt naar meer, is de Heilige Verlosser van Pinterman uit Broekhoven een geschikte opvolger. Dit amberbier kent een gebalanceerde kruidigheid met in de afdronk zoete nuances van onder andere karamel. Het geheel is veelzijdig, zonder te overheersen. Dé perfecte begeleider van het Plateau Buitengewoon, die eenzelfde diversiteit kent.

Romige, stevige en pittige kazen zoals de roodschimmel Taleggio uit Noord-Italië of een 22 maanden gerijpte Comté uit Oost-Frankrijk (beide te koop in onze delicatessenzaak!) baden graag in de tripel Paix Dieu van Brasserie Caulier uit België. Deze stevige tripel houdt ook stand in een confrontatie met een stevig stuk vlees, zoals de Côte de Boeuf.

Benieuwd geraakt naar onze kunde en passie voor bier-spijs? Laat je adviseren tijdens de lunch, borrel of een diner bij De Burgerij!